Tuhat kakskümmend


Missioon “Jaluta ja tunne oma kodulinna” jätkub täie eduga. Avastasin täna esimest korda, et kõnnin sellistel tänavatel nagu Männi, Paju ja Heina. Olen Paju tänaval kindlasti sõitnud autoga, kuid Heina ja Männi olid minu jaoks uueks kogemuseks. Tartu suurust arvestades on endiselt veider, et ma avastan aeg-ajalt ikka mõne tänava, kuhu ma pole kunagi varem jalga tõstnud..
Kirjeldatud piirkond asub muidugi üle jõe ja ma võin vabandada ennast sellega, et Ida-Tartu on nagunii minu jaoks olnud võõram koht. Kogu elu on möödunud teisel pool jõge. Ida pool on elanud vaid üksikud sõbrad ja tuttavad ning külla olen tavaliselt läinud kas bussi või autoga või siis kõndinud “populaarsemaid” tänavaid pidi.
Aga pole vahet, kas ma kõnnin tuntumatel tänavatel või eksootilisemates kohtades – teisel pool Emajõge asub minu jaoks teine linn. See on täiesti tuntav. Ei saa päris öelda, et tunnen end olevat turismireisil, aga kõik see mõjub nii, nagu oleks tulnud mõnda teise linna. Seda enam: tunne kodulinna…

  1. #1 by jonas on October 20, 2009 - 10:25

    mine veel ihastesse, kus on metshaldja jms. tänavad. tore oleks elada koopatrolli põik 3 näiteks. hell houndi puiestee?

  2. #2 by Mario on October 20, 2009 - 12:59

    Tee Ihastesse võtaks natuke liiga palju aega. Mul on hommikul jalutamiseks umbes tund, sellega jõuab kiirema tempoga näiteks Puiestee tänavani, siis peab hakkama juba tagasi tulema.

    Aga Ihaste tänavanimed on lahedad küll.

Comments are closed.

Egokulturism is using WP-Gravatar