Tuhat kakskümmend üks


Armeenia raadiolt küsitakse: millal saab poisist täismees?
Armeenia raadio vastab: siis, kui kooliplika ütleb talle tänaval tülitades: “Onu”.
Onu. Järgmine aste on ilmselt “vanahärra”, aga sinna on loodetavasti paarkümmend aastat aega.
Muuseas, see, et ma ilgun oma tulevase 30. sünnipäeva üle, ei tähenda endiselt seda, et ma kardan vananeda. Vastupidi, minu arust on see sama loomulik kui asjaolu, et suvele järgneb sügis. Inimesed, kes katsuvad viimast vältida sellega, et põgenevad igal varasügisel välismaale või pudelipõhja, narrivad reaalsust samamoodi nagu saagimid, kes teevad hirmkalli raha eest iluoperatsioone.
Ühel päeval saab reisiraha otsa ja iluoperatsioon enam ei aita. Siis on reaalsusega leppimine märksa valulikum, sest ühel hetkel jõuab kohale, et kõik need kulutatud aastad ja rahad ei aidanud paratamatust vältida.
Selle asemel tasub nautida seda, kui üürikesest suvest saab värviline sügis. Või seda, kui sind tänaval ei kutsuta enam “noormeheks”, vaid “onuks”. Igal asjal oma aeg.

Comments are closed.

Egokulturism is using WP-Gravatar