Tuhat üheksakümmend kaks


Kreeka finantsägamist on nüüdseks saanud täis kogu eeter. “AK” ütleb diplomaatiliselt, et kreeklastel pole kombeks makse maksta. Lisaks on nn. varimajanduse osakaal üllatavalt suur. Praegu süüdistatakse kogu trianglis endist valitsust, aga millal seda ei tehta?
Uus Kreeka valitsus vihjab vist läbi lillede sellele, et tuleb vähendada riigisektorit ja tõsta makse. Kriisiajal on kaks varianti, kuidas rahvale püha viha sisse süstida – kaota töökohti ja suurenda maksukoormat. Nalja kui palju..
Eesti valitsejad kinnitavad kangekaelselt, et meil on kõik palju parem (kui teistel). Oli enne ja on praegu ka. Pealegi pole meil erilist välisvõlga. Kreekal on, umbes 300 miljardi ulatuses.
Samas kõlab läbi kangekaelsuse vahepeal hääli, et meie kodu pole sugugi rohkem korras kui teistel. Mõned asjad on, jah, paremad, aga mõned on ikka tõsiselt hullemad. Ent kui vaadata viimast paari sajandit, siis siinsetel elanikel on olnud palju halvemaid aegu. Ei tapnud ussi- ega püssirohi. Ei tapa ka Täiega Debor…

  1. #1 by margus on March 2, 2010 - 13:41

    Rahvas süüdistab valitsust, aga keda süüdistab Kreeka valitsus? Eks ikka sakslasi muidugi!

    Kreeka asepeaminister olevat lagedale tulnud sellise avaldusega:
    “Pangalos criticised Germany’s attitude towards the Greek crisis, saying Athens had never received compensation for the economic impact of the Nazi occupation during World War Two.

    “They took away the Greek gold that was at the Bank of Greece, they took away the Greek money and they never gave it back. This is an issue that has to be faced sometime in the future,” he said.”
    http://www.nytimes.com/reuters/2010/02/24/business/business-uk-greece-pangalos.html?_r=3&dbk

    Vaadates selliseid sõnavõtte tundub, et meil on asjad siiski üsna korras ;)

  2. #2 by Mario on March 3, 2010 - 14:12

    Ehh, kreeklased… Kurat küll, ma saan aru paljudest asjadest, aga kriisis on vaja tegutseda, mitte süüdistada/ haliseda/ palgatõuse nõuda jne. Selles mõttes on meil tõesti parem.

Comments are closed.

Egokulturism is using WP-Gravatar