Tuhat kaheksakümmend viis


Ülesanne: ÜRO rahuvalvemissioon Kongos maksab igal aastal 1,35 miljardit USA dollarit. Kohal on 18 500 rahuvalvajat. Kui mitu minutit läheb lugejal aega jõudmaks arusaamani, et ÜRO missioon on taas suuresti üks hiiglaslik clusterfuck, mis tõestab ameeriklaste veendumust, et ÜRO rahuvalve on üks suur halb nali?
Kuidas on võimalik, et raha kulutatakse selleks, et 18 500 rahuvalvajat saaks sarnaselt Srebrenicale istuda lihtsalt jalgade peal ja vaadata, kuidas kohalikud Luukased teistele kohalikele õlut teevad? Kurat küll, kui sa tahad kulutada 1,35 miljardit mingi mõttetuse peale, osta pigem juba suur bassein, vala täis parimat šampust ning räpi sealjuures midagi hooradest ja oma vägevast peenisest. Kui sa tahad päriselt rahu tagada, siis ole kallis ja mõtle välja mõni muu taktika kui “lööme käed ühe vaenupoolega ja kuulutame konflikti lõppenuks”. See, et ÜRO eelistab ühte tulistavat kampa teisele, ei ole rahu tagamine, see on poliitika. Ja selliseid asju võib teha ka ilma sinise kiivrita.

Comments are closed.

Egokulturism is using WP-Gravatar