Tuhat kuuskümmend üheksa


Keegi vastutustundetu kodanik on pannud pihta 680 meetrit Chacaltaya liustikku Boliivias. Alles on jäänud vaid 20 meetrit. Teadlased on hoiatanud, et endine 700-meetrine liustik oleks pidanud nagunii kaduma 2015. aastaks, aga see ei lohuta Chacaltaya suusakeskust, mis oli varem maailma kõige kõrgemal asuv mäesuusabaas.
Naljavend, kes liustiku vasakule vinnas, pidi olema päris tugev, sest jääkeel oli kohati umbes 15 m paks. Süüdlasest olenemata palub Chacaltaya baas liustiku tagasi tuua, sest ilma lumeta on raske külastajatele suusarõõme pakkuda. Veel 2001. aastal peeti seal riigi meistrivõistlusi, nüüd on selle korraldamine kahtluse all. Sportlased pole veel kommenteerinud, kas 20-meetrisel lõigul suusatamine pakub pinget või mitte.
Kuna eksliustiku külje all asuv La Paz on kasvanud poole sajandiga viiekordselt ja selle miljon elanikku vajab vett, mõjub veel nahaalsemana teine teade, et viimase 30 aastaga on sulatatud 40% mäestiku igilumest. Süüdlastel palutakse tembutamine lõpetada…

Comments are closed.

Egokulturism is using WP-Gravatar