Tuhat kolmkümmend viis


Kerge köha ja nohu, kiirelt tõusev palavik – iga normaalne inimene karjuks selle peale “Seagripp!” Mina leidsin, et tegemist on pigem külmetusega. Käiku läks tavapärane pakett: ingveri- ja muu maltsatee, viinasokid, tekk, magamine ja ohtralt C-vitamiini. Handsa kallale pole ma veel läinud, kuigi isiklik kogemus ütleb, et näiteks keerava kõhu vastu aitab 1 cl lõunamaist võlujooki iga kord. Palaviku korral pole veel proovinud, eks kunagi näeb…
Kunagi oli linnugripp, nüüd on seagripp. Ragne ütles väga tabavalt, et küll järgmine aasta on rotigripp. Grippe on alati olnud ja neid variatsioone on miljoneid – Antarktikast leiti just 10 000 tuliuut viirust. Selle asemel, et Paani flööti kuulata, võiks mõelda selle peale, et “tavalisse” grippi sureb aastas kordades rohkem inimesi.
Palavik tähendab seda, et keha tõstab oma temperatuuri, kuna viirused ei talu seda muutust. Niisiis tapab keha ise oma kutsumata külalisi. Seepärast ei tasu kohe palaviku alla peksta. Ja alati aitab natuke rohkem rahu.

  1. #1 by Karoliina on November 13, 2009 - 15:25

    Ütlen kogemusest, et handsa on ka palaviku korral asendamatu.

  2. #2 by Lemmit on November 13, 2009 - 21:41

    Ja mida arvab minu lemmik-internetikangelane asjast:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZO-R3hg9rnY

Comments are closed.

Egokulturism is using WP-Gravatar