Tuhat üksteist


Nii, neljapäeva õhtul sain reaalse numbrilise tõestuse selle kohta, et olen heas füüsilises vormis. Jüri abiga sooritasin nn. Cooperi testi, mille geniaalne lihtsus seisneb selles, et jooksed 12 minutit ja kirja läheb see, kui palju meetrites jooksid. Minu vanusevahemikus (mittesportlasest) mehele tähendab tulemus 2800 meetrit hinnangut väga hea – sellest jäi mul puudu sõna otseses mõttes 4 meetrit, mille võib mööndustega kirjutada segajate arvele. Katsu ise joosta läbi mudilasrühma, kes suundub käsikäes üle jooksuraja..
Igal juhul polegi minu jaoks oluline, kas ma jooksin ametlikult 2796 meetrit (“hea” või “üle keskmise” – olenevalt sellest, millist tabelit kasutada) või 2800 meetrit (“väga hea”). Tean isegi, et põhimõtteliselt olen (väga) heas füüsilises vormis. Olen nagunii tundnud seda, et praegu on mu vorm parem kui näiteks 23-aastaselt, kui ma tarbisin rohkem alkoholi ja suitsetasin leebematel juhtudel sigarillosid, karmimatel juhtudel piipu. Nüüd on sellele ka numbriline tõestus.

 1. #1 by Jüri on October 4, 2009 - 12:11

  Need neli (ja rohkemgi) meetrit läksid kindlasti segajate nahka. (mingile seltskonnale ma jõudsin rääkimas käia, et hoidke eemale – siin joostakse aja peale). Sa jooksid nii ühtlaselt, et vale taktika raisku ei läinud vist õnneks suurt midagi.
  Päris kindlasti ei oma harrastaja puhul cooperi testis paarkümmend meetrit suurt tähtsust.
  Kokkuvõttes – väga tubli tulemus (“väga hea”, noh), soovitan (poole) aasta pärast uuesti proovida. Mina jooksen kah kindlasti kunagi varsti jälle ühe cooperi.

 2. #2 by tank on October 6, 2009 - 16:20

  Ma prooviks kah teiega.

 3. #3 by Jüri on October 7, 2009 - 06:32

  Tank, ma käin iga nädal korra või kaks tü spordihoones. Hea meelega võtan sinu ajad kah ära. Sel nädalal lähen järgmine kord kas laupäev või pühapeev, ma veel ei tea.
  Sissepääsuke on 50 kulli.

Comments are closed.

Egokulturism is using WP-Gravatar